PONIEDZIAŁEK 12.09.2022
Śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywem i pomidorem, kawa na
mleku, herbata
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, spaghetti z mięsem i warzywami,
surówka z ogórka kiszonego, kompot
Podwieczorek: bułka z dżemem niskosłodzonym, herbata ziołowa, banan
jabłko
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 13.09.2022
Śniadanie: płatki na mleku, kanapki z chudą szynką wieprzową sałata,
pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa z ciecierzycy z ryżem, ziemniaki z kurczakiem pieczonym
mizeria z jogurtem, sok owocowy
Podwieczorek: kabanosy francuskie z pieczywem, sałata, papryka, pomidor
herbata owocowa, śliwki.
Alergeny:1,3,7,8,9
ŚRODA 14.09.2022
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza gryczana z bitkami
wołowymi, surówka z selera i jabłka, kompot
Podwieczorek ; budyń czekoladowy z chrupkami kukurydzianymi, melon,
winogrona
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
CZWARTEK 15.09.2022
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kakao na mleku, herbata owocowa
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami gulasz wieprzowy z pęczakiem,
surówka z kalarepki, kompot
Podwieczorek: pieczywo ryżowe z pasztetem z indyka, ogórek, pomidor,
papryka, herbata z mięty, melon, śliwki
Alergeny: 1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 16.09.2022
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chleba pełnoziarnistego
z chudą polędwicą drobiową, warzywa, herbata malinowa.
Obiad: : krupnik zabielany, ziemniaki z kotletem rybnym, surówka
z marchewki i jabłka, sok owocowy
Podwieczorek: ciasto marchewkowe, woda z cytryną, ananas, jabłko.
Alergeny:1,3,4,7,8,9,10
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść
laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz
ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów
mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.