Próbna ewakuacja
17 października, 2022Jadłospis od 31.10.2022 r. do 04.11.2022 r.
30 października, 2022
JADŁOSPIS OD 24.10.2022 DO 28.10.2022
PONIEDZIAŁEK 24.10.2022
Śniadanie zacierki na mleku, kanapki ze schabem pieczonym,
sałata, pomidor, papryka, herbata owocowa
Obiad: zupa z kapusty z ziemniakami, gulasz
wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z kalarepki, kompot
Podwieczorek: bułka z dżemem niskosłodzonym, herbata ziołowa, banan jabłko
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 25.10.2022
Śniadanie: płatki
owsiane na mleku, kanapki z chudą szynką
wieprzową sałata, pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa z
ciecierzycy, ziemniaki z kurczakiem pieczonym surówka z marchewki , sok owocowy
Podwieczorek: kabanosy francuskie z
pieczywem, sałata, papryka, pomidor herbata owocowa, popcorn, śliwki.
Alergeny:1,3,7,8,9
ŚRODA 26.10.2022 teatrzyk
Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywem i
pomidorem, kawa na mleku, herbata
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, kasza gryczana z polędwicą wołową, kalafior na parze, kompot
Podwieczorek
; budyń
czekoladowy z chrupkami kukurydzianymi, melon, winogrona
Alergeny:1,3,7,8,9
CZWARTEK 27.10.2022
Śniadanie szwedzki bufet:
wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo, warzywa, kakao na mleku,
herbata owocowa
Obiad: krupnik zabielany, spaghetti z mięsem i warzywami, surówka z ogórka kiszonego, kompot
Podwieczorek: kanapki z serem żółtym, ogórek, pomidor,
papryka, herbata z mięty, melon, śliwki
Alergeny:
1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 28.10.2022
Śniadanie: kasza
manna na mleku, kanapki z chleba
pełnoziarnistego z chudą polędwicą drobiową, warzywa, herbata
malinowa.
Obiad: : zupa
krem z dyni, ziemniaki z ryba w
warzywach na parze, sok owocowy
Podwieczorek: ciasto dyniowe, woda z cytryną, ananas, jabłko.
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień,
owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty
pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy
makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele
angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie,
papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.