PONIEDZIAŁEK 31.10.2022
Śniadanie zacierki na mleku, kanapki z serem żółtym, warzywa , herbata
rumiankowa
Obiad: zupa brokułowa z makaronem, nuggetsy z ryby z ziemniakami,
surówka z kiszonej kapusty marchewki i jabłka, sok jabłko-gruszka
Podwieczorek: kanapki z pastą z jaj, herbata ziołowa, jabłko.
Alergeny:1,3,7,8,9
ŚRODA 02.11.2022
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, pieczywo,
warzywa, kakao na mleku, herbata miętowa.
Obiad: żurek z ziemniakami, ryż jaśminowy z indykiem w mleku
kokosowym, surówka z marchewki, kompot truskawkowy
Podwieczorek ; grysik z kaszy manny z malinami-borówkami , herbata
ziołowa , kiwi, jabłko.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
CZWARTEK 03.11.2022
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, pieczywo,
warzywa, kawa na mleku, herbata malinowa.
Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami , kasza pęczak z bitkami wieprzowymi,
mizeria z jogurtem, kompot owocowy.
Podwieczorek ; wafle ryżowe z dżemem niskosłodzonym, herbata ziołowa,
banan, gruszka kalarepka
Alergeny:1,3,4,6,7,8,9,10
PIĄTEK 04.11.2022
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kanapki z polędwicą, pomidor, ogórek
kiszony, herbata rumiankowa.
Obiad: : zupa ogórkowa z zacierką, ziemniaki z cielęciną, surówka
z kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy, sok owocowy.
Podwieczorek: ciasto cynamonowe, herbata ziołowa, jogurt z owocami-
kompozycja dzieci
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.