PONIEDZAŁEK 14.11.2022
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z kiełbasą krakowską
z indyka, sałata, pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, bitki cielęce z kaszą pęczak,
surówka z marchewki i jabłka, kompot
Podwieczorek: jogurt marchewkowy, obwarzanek z makiem, herbata
ziołowa, kaki
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 15.11.2022
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, kopytka z gulaszem z indyka,
mizeria z jogurtem, sok owocowy
Podwieczorek ; zapiekanka, herbata, banan, gruszka
Alergeny:1,3,6,7,9,10
ŚRODA 16.11.2022
Śniadanie płatki owsiane na mleku, bułka owsiana ze schabem pieczonym,
herbata z maliny
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryż zapiekany z jabłkiem
i cynamonem, kompot
Podwieczorek: bułka kukurydziana z polędwicą, warzywa, herbata z mięty,
winogrono, jabłko
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 17.11.2022 wycieczka
Śniadanie kanapki z chuda szynką wieprzową, sałata, pomidor, rzodkiewka,
herbata.
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, potrawka z królika z warzywami
w sosie śmietanowym z kaszą jęczmienną , bukiet sałat, kompot.
Podwieczorek: bułka maślana, soczek.
Alergeny: 1,37,9
PIĄTEK 18.11.2022
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chleba pełnoziarnistego
z filetem z indyka, warzywa, herbata malinowa.
Obiad: : zupa zacierkowa, ziemniaki z nuggetsami z morszczuka, surówka
z kapusty i marchewki, sok owocowy
Podwieczorek: serek z truskawkami, pieczywo, herbata ziołowa, melon
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.