PONIEDZIAŁEK 21.11.2022
Śniadanie zacierki na mleku, kanapki ze schabem pieczonym, sałata,
pomidor, papryka, herbata owocowa
Obiad: zupa zarzucajka z ziemniakami, spaghetti z mięsem, warzywami
i sosem pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego, kompot
Podwieczorek: kanapki z kiełbasą żywiecką, warzywa, herbata ziołowa,
banan , chipsy owocowe
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 22.11.2022
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kakao na mleku, herbata owocowa
Obiad: krupnik zabielany, ziemniaki z kurczakiem pieczonym, buraczki na
ciepło, sok owocowy
Podwieczorek: grysik z kaszy manny z owocami, herbata z mięty, melon
Alergeny: 1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 23.11.2022
Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywem i pomidorem, kawa na
mleku, herbata
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, placki z jabłkiem, kompot
Podwieczorek ; kanapki z serem żółtym, ogórek, pomidor, papryka, herbata
z mięty, kaki, chipsy owocowe
Alergeny:1,3,7,8,9
CZWARTEK 24.11.2022
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kakao na mleku, herbata owocowa
Obiad: rosół z makaronem, kasza pęczak z cielęcina, surówka z marchewki,
sok owocowy
Podwieczorek: koktajl bananowy z chrupkami kukurydzianymi, jabłko,
winogrona
Alergeny: 1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 25.11.2022
Śniadanie: kasza manna na mleku, kanapki z chleba pełnoziarnistego
z chudą polędwicą drobiową, warzywa, herbata malinowa.
Obiad: : zupa krem z dyni, ziemniaki z kotletem rybnym, surówka
z kapusty kiszonej i marchewki, sok owocowy
Podwieczorek: ciasto marchewkowe, woda z cytryną, ananas, jabłko.
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść
laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz
ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów
mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.