PONIEDZAŁEK 28.11.2022
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z kiełbasą krakowską
z indyka, sałata, pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa jarzynowa z makronem, ziemniaki z nuggetsami rybnymi,
mizeria z jogurtem, sok owocowy
Podwieczorek: kanapki z pasta z jaj warzywa, herbata ziołowa, mandarynki.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 29.11.2022
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: żurek z jajkiem i ziemniakami, naleśniki z serem, kompot
Podwieczorek ; kabanosy francuskie, warzywa, pieczywo, herbata, banan,
chipsy owocowe.
Alergeny:1,3,6,7,9,10
ŚRODA 30.11.2022
Śniadanie płatki owsiane na mleku, chleb mieszany ze schabem
pieczonym, z miodem, herbata z maliny
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, gulasz cielęcy z kaszą gryczaną
surówka z marchewki i jabłka, kompot
Podwieczorek: bułka kukurydziana z szynką, warzywa, herbata z mięty,
winogrono, jabłko
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 01.12.2022
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo,
warzywa, kakao, herbata owocowa
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, polędwiczki wieprzowe z pęczakiem
bukiet sałat, kompot.
Podwieczorek: parówki eko z szynki, pieczywo, warzywa,
herbata ziołowa, mandarynki
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 02.12.2022
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chleba pełnoziarnistego
z filetem z indyka, warzywa, herbata malinowa.
Obiad: : zupa zacierkowa, ziemniaki z rybą w warzywach, sok owocowy
Podwieczorek: serek z truskawkami, pieczywo, herbata ziołowa, melon
kaki
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść
laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz
ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów
mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.