Szkolenie
16 stycznia, 2023Jadłospis od 30.01.2023 r. do 03.02.2023 r.
28 stycznia, 2023PONIEDZIAŁEK 23.01.2023
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku, kanapki ze schabem pieczonym,
pomidor, ogórek papryka, herbata z dzikiej róży.
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron z gulaszem cielęcym,
surówka z sałaty lodowej z sosem winegret, sok owocowy.
Podwieczorek: wafle ryżowe z dżemem niskosłodzonym, herbata ziołowa,
banan, kalarepka.
Alergeny:1,3,7,8,9
WTOREK 24.01.2023
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, pieczywo,
warzywa, kakao na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, leczo z warzywami i ryżem
jaśminowym, kompot malinowy
Podwieczorek ; jogurt marchewkowy, chrupki kukurydziane, winogrono,
herbata ziołowa.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 25.01.2023
Śniadanie zacierki na mleku, parówki z szynki z pieczywem, pomidor,
ogórek, herbata rumiankowa
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, kasza jęczmienna z polędwiczka
wieprzową, z kapusty kiszonej, sok owocowy .
Podwieczorek: kanapki ze schabem pieczonym, herbata ziołowa, melon,
jabłko
Alergeny:1,3,7,8,9
CZWARTEK 26.01.2023
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, pieczywo,
warzywa, kawa na mleku, herbata malinowa.
Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami , racuchy drożdżowe, kompot
owocowy.
Podwieczorek ; budyń czekoladowy z chrupkami kukurydzianymi, ananas
Alergeny:1,3,4,6,7,8,9,10
PIĄTEK 27.01.2023
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kanapki , herbata malinowa.
Obiad: zupa krupnik zabielany , ziemniaki z rybą w panierce, surówka
z marchewki, kompot owocowy.
Podwieczorek ; kanapki z oscypkiem drobiowym , herbata ziołowa , kiwi,
chipsy owocowe
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut
lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w
przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść
laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz
ziołowy, pieprz biały, lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów
mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.