Rekrutacja
20 lutego, 2023Ogłoszenie
4 marca, 2023PONIEDZAŁEK 27.02.2023
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chudą szynką sałata, pomidor,
papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana jogurtem, posypana natką pietruszki,
naleśniki z makiem i serkiem białym, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: bułka maślana z miodem, herbata owocowa, banan.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 28.02.2023
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata z pokrzywy.
Obiad: zupa jarzynowa z makaronem ryżowym i natką pietruszki, ziemniaki
z koperkiem i kotletem mielonym, surówka z kapusty białej, sok jabłkowy
Podwieczorek ; grysik z kaszy manny z bananem, kiwi i ananasem, herbata z czarnej
porzeczki, kalarepka w słupki.
Alergeny:1,3,6,7,9,10
ŚRODA 01.03.2023
Śniadanie płatki owsiane na mleku, chleb wieloziarnisty z polędwicą drobiową, sałata,
pomidor, ogórek, papryka, herbata z maliny
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza pęczak z gulaszem
wołowym, surówka z marchewki i jabłka z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: bułka owsiana z serkiem naturalnym i kiełbasą krakowską, ogórek
kiszony, pomidor, herbata z mięty, marchew w słupki, winogrono, jabłko, pomarańcza.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 02.03.2023
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z aronii
Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, klopsiki z indyka w sosie
pomidorowym zagęszczane mielonym siemieniem lnianym, zabielone jogurtem, kasza
gryczana z koperkiem , surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka z olejem
z oliwek, kompot malinowy.
Podwieczorek: ryż z tuńczykiem papryką ogórkiem i natką pietruszki, herbata ziołowa
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 03.03.2023
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chleba pełnoziarnistego z jajkiem
na twardo, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka ,herbata z dzikiej róży
Obiad: : zupa krupnik zabielany mlekiem, ziemniaki z rybą po grecku w sosie
pomidorowym z włoszczyzną, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: kanapki z serem żółtym, sałata, pomidor, ogórek, herbata ziołowa,
jabłko , winogrono. Alergeny:1,3,4,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.