Ogłoszenie
4 marca, 2023Spotkanie online
6 marca, 2023PONIEDZAŁEK 06.03.2023
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki ze schabem pieczonym sałata,
pomidor, papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki , gulasz wołowy z kaszą
pęczak i koperkiem w sosie własnym zabielany jogurtem, surówka z kapusty białej
marchewki i jabłka z olejem z oliwek, sok jabłko-gruszka.
Podwieczorek: wafle ryżowe z serkiem białym , brzoskwinią i kiwi, herbata
z pokrzywy, winogrono. Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 07.03.2023
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki zabielana jogurtem,
ziemniaki z kotletem schabowym i koperkiem, marchewka z groszkiem, kompot
wieloowocowy.
Podwieczorek ; koktajl marchewkowy, chrupki kukurydziane, herbata z czarnej
porzeczki, kalarepka w słupki, mango.
Alergeny:1,3,6,7,9,10
ŚRODA 08.03.2023
Śniadanie płatki owsiane na mleku, chleb wieloziarnisty z filetem z indyka, sałata,
pomidor, ogórek, papryka, herbata z maliny
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, makaron
ryżowy z serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: kanapki z polędwica wiejską, sałata, pomidor, ogórek, kawa na mleku,
melon.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 09.03.2023
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z aronii
Obiad: zupa zarzucajka z ziemniakami i natką pietruszki, rizotto z kurczakiem w sosie
na bazie przecieru pomidorowego z warzywami i koperkiem, sok gałko-gruszka
Podwieczorek: „ptasie mleczko” z kaszy manny z sokiem malinowym, woda z cytryną,
banan. Alergeny: 1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 10.03.2023
Śniadanie: zacierki na mleku, kanapki z chleba pełnoziarnistego z polędwicą z indyka,
sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka ,herbata z truskawki
Obiad: : zupa koperkowa z makaronem zabielana jogurtem, ziemniaki z nuggetsami
z morszczuka kaspijskiego, surówka z kapusty pekińskiej kukurydzy i jabłka z oliwą
z oliwek, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: serek z truskawkami, pieczywo chrupkie, herbata z mięty, marchew
w słupki, kiwi, pomarańcza.
Alergeny:1,3,4,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.