
Jadłospis od 23.09.2024 r. do 27.09.22024 r.
20 września, 2024
Jadłospis od 07.10.2024 r. do 11.10.2024 r.
6 października, 2024PONIEDZIAŁEK 30.09.2024
Śniadanie zacierki na mleku, kanapki ze schabem pieczonym, sałata, pomidor,
papryka, herbata z dzikiej róży.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, kasza
jęczmienna z koperkiem i pulpetami w warzywach i sosie pomidorowym, surówka
z kapusty jabłka i marchewki, kompot owocowy.
Podwieczorek: sałatka meksykańska(fasola, kurczak wędzony, ananas, por,
kukurydza,roszpunka, sos majonezowo-jogurtowy),pieczywo chrupkie, kawa na mleku,
herbata ziołowa, melon, kalarepka .
Alergeny:1,3,7,8,9,10
WTOREK 01.10.2024
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek
świeży, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki zabielana jogurtem,
ziemniaki z koperkiem i polędwicą wieprzową, sałata z jogurtem, sok owocowy.
Podwieczorek ; budyń czekoladowy z ciasteczkami z pełnego ziarna, herbata
miętowa, jabłka, gruszki.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 02.10.2024
Śniadanie: kasza manna na mleku, kanapki z chudą szynką wieprzową sałata,
pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa zarzucajka z ziemniakami i natka pietruszki, indyk w mleku kokosowy,
z ananasem i ryżem jaśminowym, surówka z pora i jabłka, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: serek kokosowy z musem truskawkowym, pieczywo kukurydziane woda
z miętą i cytryną, arbuz.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 03.10.2024
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo, rukola,
roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata malinowa.
Obiad: żurek z jajkiem i ziemniakami z natką pietruszki zabielany jogurtem, kasza
gryczana z polędwiczkami wołowymi, surówka z marchewki i jabłka, kisiel owocowy
pitny.
Podwieczorek: babeczki serowe, kakao, woda z cytryną i miętą, kalarepka.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 04.10.2024
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, kanapki z pieczywem pełnoziarnistym i żółtym
serem, pomidor, ogórek sałata, herbata z aronii.
Obiad: zupa kalafiorowa z makaronem i natką pietruszki zabielana jogurtem, ziemniaki
z koperkiem i rybą po grecku, kompot owocowy
Podwieczorek: kanapki z polędwica drobiową, pomidorem ogórkiem kiszonym,
papryką, kawa na mleku, herbata z mięty, marchew w słupki.
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.