PONIEDZIAŁEK 28.10.2024
Śniadanie płatki owsiane na mleku, kanapki ze schabem pieczonym, sałata, pomidor,
papryka, herbata.
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki, kasza pęczak-bio
z koperkiem i pulpetami z cielęciny , surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.
Podwieczorek: budyń czekoladowy z pieczywem chrupkim, banan, kaki, herbata
z pokrzywy, kalarepa.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 29.10.2024
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, awokado, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki, ryż z koperkiem z gulaszem
z indyka, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, kompot
Podwieczorek ; kanapki z serkiem kozim, pomidor, ogórek, papryka, herbata
z pokrzywy.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 30.10.2024
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chudą szynką wieprzową sałata,
pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa nylonowa z kaszą manną i z natką pietruszki, gulasz wołowy
z ziemniakami, i koperkiem, surówka z kalarepki i jabłka, sok jabłko-gruszka.
Podwieczorek: „ptasie mleczko” z kaszy manny z sokiem malinowym, woda z cytryną,
kalarepka w słupki.
Alergeny:1,3,7,8,9
CZWARTEK 31.10.2024
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo, rukola,
roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony, papryka,
rzodkiewka, awokado, kakao na mleku, herbata malinowa.
Obiad: zupa z kapusty z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem
i rybą w panierce, mizeria z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: koktajl malinowy na bazie jogurtu naturalnego z chałką, herbata
ziołowa, melon, marchewka w słupki
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.