Jadłospis od 12.11.2024 r. do 15.11.2024 r.
10 listopada, 2024Jadłospis od 25.11.2024 r. do 29.11.2024 r.
24 listopada, 2024PONIEDZIAŁEK 18.11.2024
Śniadanie płatki owsiane na mleku, kanapki ze schabem pieczonym, sałata, pomidor,
papryka, herbata.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki, kasza jęczmienna
z koperkiem i gulaszem wołowym , mizeria z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: koktajl z truskawkami i obwarzankiem ,herbata ziołowa, melon,
marchewka w słupki
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 19.11.2024
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, awokado, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zarzucajka z ziemniakami i natką pietruszki, indyk w mleku kokosowym
z ryżem i ananasem, surówka z marchewki, kompot jabłkowy.
Podwieczorek ; „ptasie mleczko” z kaszy manny z sokiem malinowym, woda z cytryną,
kalarepka w słupki.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 20.11.2024
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, kanapki z chudą szynką wieprzową sałata,
pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa nylonowa z kaszą manną i z natką pietruszki, rumsztyk wołowy
z ziemniakami, i koperkiem, surówka z kalarepki i jabłka, sok jabłko-gruszka.
Podwieczorek: budyń czekoladowy , chałka, banan, pomarańcza, herbata z pokrzywy,
kalarepa.
Alergeny:1,3,7,8,9
CZWARTEK 21.11.2024
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo, rukola,
roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony, papryka,
rzodkiewka, awokado, kakao na mleku, herbata malinowa.
Obiad: zupa z kapusty z ziemniakami i natką pietruszki, pulpety cielęce z makaronem
pełnoziarnistym, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, kompot owocowy
Podwieczorek: kanapki z serkiem kozim, pomidor, ogórek, papryka, herbata
z pokrzywy.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 22.11.2024
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, bułka maślana z dżemem niskosłodzonym, herbata
truskawkowa
Obiad: zupa jarzynowa z makaronem zabielana jogurtem z natką pietruszki, ziemniaki
z koperkiem i rybą z pieca w warzywach, kompot owocowy
Podwieczorek: kabanosy francuskie z bułką kukurydzianą, sałata, pomidor, ogórek,
papryka, kawa na mleku, herbata z mięty, gruszki.
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.