Jadłospis od 18.11.2024 r. do 22.11.2024 r.
17 listopada, 2024Jadłospis od 02.12.2024 r. do 06.12.2024 r.
30 listopada, 2024PONIEDZIAŁEK 25.11.2024
Śniadanie: zacierki na mleku, parówki z szynki, pieczywo, sałata, pomidor, ogórek,
rzodkiewka , kawa na mleku, herbata z dzikiej róży
Obiad: : zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana jogurtem, pęczak
z bitkami cielęcymi, sałata z jogurtem, sok jabłkowy
Podwieczorek: serek waniliowy z pieczywem kukurydzianym, soczek owocowy,
kalarepka, kiwi, jabłka
Alergeny:1,3,4,7,9
WTOREK 26.11.2024
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z aronii
Obiad: rosół z makaronem i natką pietruszki, kasza jęczmienna z gulaszem wołowym
i warzywami, surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka, kompot malinowy.
Podwieczorek: kanapki z kiełbasą krakowską, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kakao
naturalne na mleku, herbata z mięty, marchew w słupki, soczek.
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
ŚRODA 27.11.2024
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kolorowe kanapki,(schab pieczony, ser żółty,
jajko) sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z dzikiej róży
Obiad: zupa pomidorowa z ziemniakami, posypany natką pietruszki, naleśniki
z makiem i serem, kisiel owocowy pitny, woda z cytryna i miętą.
Podwieczorek ; muffinki z rodzynkami ,mleko, herbata ziołowa, kaki.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 28.11.2024
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z pokrzywy
Obiad: zupa z dyni z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, kasza
gryczana- bio z polędwiczkami wieprzowymi, bukiet sałat z sosem winegret, kompot
owocowy.
Podwieczorek: koktajl bananowy z rogalem maślanym, herbata z mięty, melon,
kalarepka w słupki.
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 29.11.2024
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z chudą szynką sałata,
pomidor, papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa krupnik zabielany mlekiem, ziemniaki z koperkiem, miruna
nowozelandzka w panierce, surówka z kapusty modrej marchewki i jabłka, kompot
jabłkowy
Podwieczorek: kokosowy twarożek z musem truskawkowym, pieczywo ciemnie,
soczek , marchew w słupki, banan.
Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.