
Dzień Otwarty
30 stycznia, 2025
REKRUTACJA na rok szkolny 2025/2026
8 lutego, 2025PONIEDZAŁEK 03.02.2025
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z chudą szynką sałata,
pomidor, papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami posypana natką pietruszki zabielana jogurtem,
makaron z ciecierzycy z serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy
Podwieczorek pieczywo kukurydziane z indyczka gotowaną, kakao, herbata z
mięty, kalarepka w słupki, kaki.
Alergeny:1,3,4,7,9
WTOREK 04.02.2025
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, awokado, pomidory koktajlowe, ogórek
świeży, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki, ryż jaśminowy z gulaszem
z piersi indyka, surówka z marchewki i jabłka, sok jabłkowy.
Podwieczorek : wafle ryżowe z serkiem białym, papryka, awokado, herbata miętowa.
Alergeny:1,3,6,7,9,10
ŚRODA 05.02.2025
Śniadanie płatki owsiane na mleku, kanapki z filetem z indyka, sałata, pomidor,
ogórek, papryka, herbata z maliny
Obiad: zupa żurek na zakwasie z ziemniakami i natką pietruszki, bitki cielęce w sosie
własnym zabielane jogurtem z kaszą jęczmienną -bio i koperkiem, surówka z selera
i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: tosty z serem żółtym, sosem pomidorowym i ziołami, pomidor, ogórek,
herbata z czarnej porzeczki, marchew w słupki, jabłko, banan
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 06.02.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z aronii
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami natką pietruszki zabielana jogurtem, bitki
wołowe z kaszą gryczaną i koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej , papryki i jabłka,
kompot malinowy.
Podwieczorek: chleb mieszany z pastą z marchewki, ogórek kiszony, kawa na mleku,
herbata ziołowa, melon.
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 07.02.2025
Śniadanie: zacierki na mleku, kanapki z kiełbasą krakowską z indyka, sałata, pomidor,
ogórek, rzodkiewka , herbata z dzikiej róży
Obiad: : zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana jogurtem, ziemniaki z rybą z pieca,
surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, sok pomarańczowy
Podwieczorek: koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego, obwarzanek
z makiem, herbata ziołowa, gruszka. Alergeny:1,3,4,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.