
Jadłospis od 24.02.2025 r. do 28.02.2025 r.
23 lutego, 2025
Jadłospis od 10.03.2025 r. do 14.03.2025 r.
9 marca, 2025PONIEDZIAŁEK 03.03.2025
Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane, sałata, pomidor, ogórek,
rzodkiewka , kawa zbożowa na mleku, herbata z dzikiej róży.
Obiad: : zupa z kapusty z makaronem i natką pietruszki, zabielana jogurtem, ziemniaki
z kotletem z piersi indyka z koperkiem, mizeria z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: ptasie mleczko z kaszy manny z sokiem malinowym, herbata ziołowa,
kalarepka, melon, jabłka.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 04.03.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao naturalne, herbata z aronii
Obiad: rosół z makaronem i natką pietruszki, ryż jaśminowy z kaczką w jabłkach, kisiel
owocowy pitny, woda z cytryną i miętą.
Podwieczorek: koktajl marchewkowy na bazie jogurtu naturalnego z chałką, herbata
miętowa, kalarepka w słupki.
Alergeny: 1,3,6,7,9
ŚRODA 05.03.5025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kolorowe kanapki,(schab pieczony, ser żółty,
jajko) sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z dzikiej róży
Obiad: zupa barszcz czerwony z ziemniakami posypany natką pietruszki zabielany
jogurtem, naleśniki z makiem, i serem, polane sosem truskawkowym, kompot
Podwieczorek ; kanapki z kiełbasą krakowską z indyka, pomidor, ogórek, rzodkiewka,
kakao naturalne na mleku, herbata z czarnej porzeczki, marchew w słupki, winogrono,
ananas.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 06.03.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z pokrzywy
Obiad: zupa z ciecierzycy z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, kasza
z amarantusa z pulpetami cielęcymi w sosie koperkowym , surówka z ogórka
kiszonego, sok jabłkowy
Podwieczorek: kokosowy twarożek z musem truskawkowym, pieczywo ciemnie,
herbata miętowa, marchew w słupki, banan.
Alergeny:1,3,6,7,8,9
PIĄTEK 07.03.2025
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z polędwicą drobiową, sałata,
pomidor, papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa krupnik zabielany mlekiem, ziemniaki z koperkiem i rybą na parze
surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka, sok jabłko-gruszka.
Podwieczorek: rogalik z marmoladą ,mleko, herbata ziołowa, marchew w słupki.
Alergeny:1,3,4,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.