
Jadłospis od 17.03.2025 r. do 21.03.2025 r.
16 marca, 2025
Jadłospis od 31.03.2025 r. do 04.04.2025 r.
28 marca, 2025PONIEDZAŁEK 24.03.2025
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z chudą szynką sałata,
pomidor, papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa grochowa z ziemniakami posypany natką pietruszki, bitki cielęce w sosie
własnym zabielane jogurtem z kaszą jęczmienną -bio i koperkiem, surówka
z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek kanapki z pieczywem pełnoziarnistym i serem żółtym ,rzodkiewka,
sałata, pomidor, herbata z mięty, kalarepka w słupki.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 25.03.2025
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, awokado, pomidory koktajlowe, ogórek
świeży, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa pomidorowa z ziemniakami i natką pietruszki, puree z kalafiora z kotletem
mielonym z piersi indyka, kompot malinowy
Podwieczorek ; jogurt naturalny z dodatkami-kompozycja dzieci ( ziarna słonecznika,
dymi, migdały, żurawina, gesty sok bananowy/marchewkowy) rogal maślany, herbata
ziołowa, melon. Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 26.03.2025
Śniadanie płatki ryżowe na mleku, kanapki z filetem z indyka, sałata, pomidor, ogórek,
papryka, herbata z maliny
Obiad: zupa z kapusty z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, kasza
pęczak z gulaszem z polędwicy wieprzowej, surówka z ogórka kiszonego, kompot
owocowy
Podwieczorek: bukiet warzyw na parze z bułeczką, mleko, herbata z czarnej porzeczki,
marchew w słupki, chipsy owocowe.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 27.03.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z aronii
Obiad: zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, jabłkiem i natką pietruszki, bitki
wołowe z kaszą gryczaną -bio i koperkiem, surówka z kapusty modrej , kompot
malinowy.
Podwieczorek: bułka maślana z dżemem niskosłodzonym, mleko, herbata.
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 28.03.2025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kanapki z jajkiem, sałata, pomidor, papryka ,
herbata z dzikiej róży
Obiad: : zupa nylonowa z kaszą manną i natką pietruszki , puree ziemniaczano –
marchewkowe z rybą z pieca w sosie koperkowym, surówka z selera i jabłka, sok
jabłko – gruszka
Podwieczorek: serek z truskawkami i pieczywem, herbata ziołowa, kalarepka
banan. Alergeny:1,3,4,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.