
Jadłospis od 24.03.2025 r. do 28.03.2025 r.
23 marca, 2025
Jadłospis od 07.04.2025 r. do 11.04.2025 r.
6 kwietnia, 2025PONIEDZIAŁEK 31.03.2025
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku, kanapki z kiełbasą krakowską z indyka, sałata,
pomidor, papryka, herbata z dzikiej róży.
Obiad: zupa żurek na zakwasie z ziemniakami i natką pietruszki, makaron
z ciecierzycy z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego z obwarzankiem
makowym, chipsy owocowe, herbata z aronii, marchew w słupki, winogrono.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 01.04.2025
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek
świeży, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, indyk
w mleku kokosowym z ananasem, ryżem jaśminowym i koperkiem, surówka z kiszonej
kapusty jabłka i marchewki, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek ; bułka maślana z serkiem białym, herbata miętowa, jabłko, papaja
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 02.04.2025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kanapki z chudą szynką wieprzową sałata,
pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki zabielana jogurtem, ziemniaki
z rumsztykiem wołowym, buraczki na ciepło, kompot owocowy.
Podwieczorek: fasolka szparagowa na parze z bułeczką, kawa na mleku, herbata
ziołowa, melon, gruszka, kalarepka w słupki.
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 03.04.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo, rukola,
roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata malinowa.
Obiad: zupa zarzucajka z ziemniakami i natką pietruszki, kasza jęczmienna- bio
z polędwiczkami wieprzowymi, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.
Podwieczorek: kanapki z pastą z jaj, kakao, herbata ziołowa, marchew w słupki,
chipsy owocowe
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 04.04.2025
Śniadanie: zacierki na mleku, parówki -bio z szynki z pieczywem pełnoziarnistym,
pomidor, ogórek sałata, herbata z aronii.
Obiad: zupa jarzynowa z makaronem i natką pietruszki zabielana jogurtem, ziemniaki
z koperkiem i rybą po grecku, bukiet sałat z sosem winegret, sok jabłkowo-gruszka
Podwieczorek: placek cynamonowy, mleko, herbata malinowa, kalarepka w słupki,
gruszka. Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.