
Jadłospis od 07.04.2025 r. do 11.04.2025 r.
6 kwietnia, 2025
Jadłospis od 22.04.2025 r. do 25.04.2025 r.
21 kwietnia, 2025PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku, kanapki z filetem z indyka, sałata, pomidor,
papryka, herbata z dzikiej róży.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki zabielana jogurtem,
ziemniaki z rumsztykiem wołowym, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: koktajl truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego z bułką żytnią
herbata z pigwy, marchew w słupki, winogrono.
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 15.04.2025
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek
świeży, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem, indyk
w mleku kokosowym z ananasem, ryżem i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty
jabłka i marchewki, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek ; kanapki z serkiem kozim, pomidor, papryka, herbata miętowa, jabłko,
ananas.
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
ŚRODA 16.04.2025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kanapki z chudą szynką wieprzową sałata,
pomidor, ogórek, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i natka pietruszki zabielana jogurtem, makron
ciecierzycy z serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: budyń czekoladowy z ciasteczkiem owsianym, kalarepka w słupki,
pomarańcza
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 17.04.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo, rukola,
roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata malinowa.
Obiad: zupa zarzucajka z ziemniakami i natką pietruszki, kasza pęczak- bio
z polędwiczkami wieprzowymi, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.
Podwieczorek: sernik na zimno z galaretą owocową,-wyrób własny, herbata ziołowa,
marchew w słupki, gruszka
Alergeny:1,3,6,7,8,9,10
PIĄTEK 18.04.2025
Śniadanie: zacierki na mleku, kanapki z szynką wędzoną tradycyjnie, pomidor, ogórek
sałata, herbata z aronii.
Obiad: zupa nylonowa z kaszą manną i natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem
i paluszkami rybnymi z pieca, surówka z kalarepki i jabłka, sok jabłkowo-gruszka
Podwieczorek: kalafior na parze z bułeczką, kawa na mleku, herbata ziołowa, melon,
winogrono, kalarepka w słupki, Alergeny:1,3,4,7,8,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.