
Jadłospis od 06.10.2025 r. do 10.10.2025 r.
5 października, 2025
Jadłospis od 20.10.2025 r. do 24.10.2025 r.
18 października, 2025PONIEDZIAŁEK 13.10.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao naturalne, herbata z aronii
Obiad: rosół z makaronem i natką pietruszki, ryż jaśminowy z gęsiną w jabłkach, kisiel
owocowy pitny, woda z cytryną i miętą.
Podwieczorek: koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego z chałką, herbata
miętowa, kalarepka w słupki.
Alergeny: 1,3,6,7,9
WTOREK 14.10.2025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, kanapki z chudą szynka, sałata, pomidor, ogórek,
rzodkiewka , herbata z dzikiej róży.
Obiad: : zupa kartoflanka z pomidorami i natką pietruszki, zabielana jogurtem, kasza
gryczana z bitkami z indyka surówka z marchewki i jabłka, sok jabłkowy
Podwieczorek: kanapki z serkiem białym, herbata miętowa, marchew w słupki, banan,
śliwki Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA 15.10.5025
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, kolorowe kanapki,(schab pieczony, ser żółty, jajko)
sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z dzikiej róży
Obiad: zupa z grochowa ziemniakami posypana natką pietruszki, kasza pęczak
z pulpetem z jagnięciny i koperkiem, mizeria z jogurtem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek ; kanapki z pastą z marchewki, kakao, herbata z czarnej porzeczki,
marchew w słupki, kaki. Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 16.10.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, awokado, ogórek świeży, ogórek
kiszony, papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z pokrzywy
Obiad: zupa barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem,
makaron z soczewicy z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: „ptasie mleczko” z kaszy manny z sokiem malinowym, herbata
ziołowa, kalarepka, melon, jabłka.
Alergeny:1,3,6,7,9
PIĄTEK 17.10.2025
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z polędwicą drobiową, sałata,
pomidor, papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa brokułowa z makaronem zabielana jogurtem, ziemniaki z koperkiem
i nuggetsami rybnymi z pieca, sałata z jogurtem, kompot owocowy
Podwieczorek: parówki z szynki, pieczywo, kukurydziane, pomidor, ogórek, papryka,
ketchup, kakao, herbata ziołowa, ananas.
Alergeny:1,3,4,7,9
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

