
Jadłospis od 27.10.2025 r. do 31.10.2025 r.
26 października, 2025
Jadłospis od 12.11.2025.r . do 14.11.2025 r.
10 listopada, 2025PONIEDZAŁEK 03.11.2025
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku , kanapki z indyczką gotowaną, sałata, pomidor,
ogórek, papryka, herbata z maliny
Obiad: zupa barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki zabielany jogurtem,
ziemniaki z rybą w pomidorach, surówka z selera i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pieczywo wieloziarniste z serem żółtym, pomidor, ogórek, herbata
z czarnej porzeczki, marchew w słupki, winogrono, banan
Alergeny:1,3,4,7,
WTOREK 04.11.2025
Śniadanie: szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo
wieloziarniste, rukola, roszpunka, sałata, awokado, pomidory koktajlowe, ogórek
świeży, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewka, kawa na mleku, herbata miętowa.
Obiad: zupa brokułowa z makaronem i natką pietruszki zabielana jogurtem, kasza
gryczana -bio z pulpetem w sosie chrzanowym, surówka z marchewki i jabłka,
kompot
Podwieczorek ; grysik z kaszy manny z sokiem malinowym , banan, kaki , herbata
ziołowa.
Alergeny:1,3,6,7,9,10
ŚRODA 05.11.2025
Śniadanie: zacierki na mleku, chleb mieszany z chudą szynką sałata, pomidor,
papryka, herbata rumiankowa.
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami posypana natką pietruszki zabielana jogurtem,
bitki indycze w sosie własnym zabielane jogurtem z kaszą jęczmienną- bio
i koperkiem, surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek fasolka szparagowa z bułeczką, kakao, herbata z aronii, kalarepka
w słupki.
Alergeny:1,3,4,7,9
CZWARTEK 06.11.2025
Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo, pomidory, papryka, ogórki kiszone,
sałata, kakao, herbata z dzikiej róży.
Obiad: : zupa jarzynowa z makaronem i natka pietruszki, zabielana jogurtem puree
ziemniaczano-marchewkowe z nuggetsami rybnymi z pieca, surówka z kapusty
pekińskiej, kompot owocowy.
Podwieczorek: koktajl malinowy na bazie jogurtu naturalnego, ciastka owsiane,
herbata z mięty, marchew w słupki.
Alergeny:1,3,4,7,9
PIĄTEK 07.11.2025
Śniadanie szwedzki bufet: wędliny, ser biały, żółty, jaja, dżem, pieczywo wieloziarniste,
rukola, roszpunka, sałata, pomidory koktajlowe, ogórek świeży, ogórek kiszony,
papryka, rzodkiewka, kakao, herbata z aronii
Obiad: zupa krupnik zabielany mlekiem z natką pietruszki, kurczak pieczony
z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty modrej , kompot owocowy.
Podwieczorek: wafle ryżowe z serkiem białym, herbata ziołowa, kalarepka
Alergeny: 1,3,6,7,9,10
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC ZMIANIE
alergeny
Lista składników alergennych do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich
odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz biały,
lubczyk, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe
ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

